suflet owocowy

suflet owocowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1/2 szkl
  • masło

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • masło

  • owoce leśne

    150 (maliny, porzeczki, jeżyny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do mleka, dodać masło, cukier, cukier wanilinowy.Wymieszać doprowadzić do wrzenia.W między czasie ubić pianę, dodać do kremu delikatnie łącząc.Przelać do żaroodpornych foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką.Na wierzchu porozkładać owoce.Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat