Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4
szczypiorek usiekany odrobina
bułka czerstwa 1
olej do smażenia
bułka tarta pikantna 1/2 szklanki
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Jajka obieramy, kroimy i rozdrabniamy tłuczkiem. Szczypior myjemy i kroimy, dodajemy do jajek. Bułkę namaczamy w wodzie przez ok 30 min, odsączamy, dodajemy i znów wszystko rozdrabniamy. Doprawiamy masę, formujemy z niej kotleciki i obtaczamy je w bulce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak