Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
seler naciowy 4 łodygi
marchewka 2
pietruszka 2
cebula 1
kiełbasa 20 dag
jabłko 1
olej do smażenia
kostka rosołowa 1
ziele angielskie 7 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
pieprz
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z czerwonej kapusty

Kapustkę drobno szatkujemy i zalewamy ok. 3 litrami wody. Zagotowujemy. Wrzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę marchewki i pietruszkę. Kroimy selera w krążki. Warzywa wrzucamy do kapusty i gotujemy ok. 15 min. Obieramy cebulę i siekamy ją. Kroimy kiełbasę w kostkę i razem z cebulą podsmażamy na gorącym oleju. Przekladamy do zupki. Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę jabłko. Wrzucamy do zupki i gotujemy jeszcze przez 5 min. Pod koniec gotowania doprawiamy zupkę solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak