Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser mozzarella 15 dag
jaja 2
śmietana 12% 150 ml
mleko 3/4 szklanki
margaryna 1/2 kostki
sól
pieprz
papryka mielona
ser wędzony 15 (wędzony)
ser topiony 15 (z szynką)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowa

Smarujemy margaryną formę do tarty i wylepiamy ciastem formując wysoki brzeg. Sery ścieramy na tarce. Jajka rozkłócamy z solą, pieprzem i papryką. Wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy sery i mieszamy. Wlewamy na ciasto. Pieczemy w 180* przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak