Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ryzowe z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 szklanki
jaja 2
sól
rabarbar 3 łodygi
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ryzowe z rabarbarem

Zalewamy ryż mlekiem i rozgotowujemy. Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę rabarbar. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywno. Do ciepłego ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, pianę z białek, rabarbar i szczyptę soli. Mieszamy. Smażymy porcje masy na rozgrzanym oleju z obydwu stron, aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak