Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 250 gram
skrzydełka kurczaka 4 szt
śmietana 100 ml
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kostka grzybowa 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
ziemniaki 7 szt
woda 2,5 litra
Natka pietruszki suszona Prymat 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Do garnka wlać wodę,dodać przyprawy i skrzydełka kurczaka.Gdy rosół się zagotuje dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,kostkę grzybową i pokrojone grzyby.Gotować do miękkości.Następnie podsmażyć na oleju mąkę,dodać do zupy.Całość zabielić śmietaną i doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 22.08.2011 14:28
Uwielbia grzybową ze świeżych leśnych grzybów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak