Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami :

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 kg kiszonej kapusty,1 słoik( litrowy ) suszonych grzybów
1 szklanka oliwy słonecznikowej, pieprz mielony
Przyprawa do zup Kucharek- w płynie,cukier
rosół warzywny 2 kostki
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami :

Potrawę zaczyna się przygotowywać cztery dni przed Świętami . Kapustę przepłukać , by nie była za kwaśna . Zalać wodą . Dodać kostki bulionowe . Gotować przez 2 godziny . Grzyby namoczyć , zalać wodą i ugotować . Odcedzić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ) . Grzyby drobno pokroić .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim grzyby ( ok. 5 minut – mieszając ), wrzucić do kapusty . Wlać oliwę . Dusić kapustę przez następne 2 godziny . Zostawić w chłodzie do następnego dnia . Znów dusić 2 razy po 2 godziny . Doprawić pieprzem i maggi . Przez następne dwa dni do Wigilii podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

Z tej kapusty robić pierogi z kapustą i grzybami . A jak zostanie po Świętach to doskonale nadaje się na bigos ( będzie fantastyczny ) , lub łazanki z kapustą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.09.2011 08:55
lubię bardzo taką kapustę.
buksiak12 05.09.2010 16:37
bardzo smakowicie wygląda
buksiak12 05.09.2010 16:37
bardzo smakowicie wygląda
buksiak12 05.09.2010 16:37
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:37
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:16
mniam mniam
Dorota71 05.09.2010 16:16
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:49
apetycznie wygląda
Emilia22 05.09.2010 15:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak