Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po litewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 5-6 kromek
ser żółty 30 dag
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia
majonez 2-3 łyżki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po litewsku

Pluczemy i starannie osączamy fasolę. Obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę i mieszamy z fasolą. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kroimy chleb w kostkę i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Mieszamy grzanki z resztą składników, doprawiamy i mieszamy z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak