Farfale z kapustą z grzybami :

Farfale z kapustą z grzybami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ paczki makaronu Farfale ( kokardki ),½ litra gotowej kapusty z grzybami

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę na makaron . Osolić ją i dodać olej . Wrzucić makaron i ugotować go al dente ( lub jeśli ktoś woli dobrze ugotowany to do miękkości ) .Odcedzić .
W tym czasie kiedy gotuje się makaron podgrzać kapustę z grzybami.
Odcedzony makaron wymieszać w garnku z kapustą i podgrzewać chwilę mieszając .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

28.03.2011 09:48
świetny pomysł

Mirka-Ludomila

28.02.2011 10:36
smaczne

Aleksandra45

20.02.2011 10:25
zjadłabym :-)

Anita21

07.02.2011 10:24
ciekawe

bernika

26.09.2010 21:30
wyglada pysznie.

banditka

13.09.2010 10:16
super!

anecia04

19.08.2010 13:05
zapachniało świętami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat