Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie buraczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kg
papryka 1 kg
papryczki chili kilka szt
cebula 1 kg
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
sól 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie buraczki

Buraczki gotujemy na półtwardo, a następnie ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
Papryki oczyszczamy i drobniutko kroimy- cebulę także.
Wszystkie składniki mieszamy i przykrywamy- odstawiamy na godzinkę lub dłużej.
Nakładamy do sloików,a następnie pasteryzujemy około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 18.06.2012 16:51
pyszne
m1monika 27.03.2012 15:53
świetne
fictor123 03.03.2012 12:28
rewelka
barbara11561 16.12.2011 09:27
uwielbiam buraki
Iwona45 28.11.2011 10:20
mniam
monika141 13.09.2011 19:02
fajne
calliope 13.09.2011 07:58
muszą być ostre :)
Ania67 24.08.2011 08:42
Właśnie nie gotujemy- mieszamy z burakami:)
Kuchareczekjeden 23.08.2011 21:03
świetne
AgaS10 23.08.2011 08:00
a zalewa?gotujemy zalewę czy dodajemy to wszystko razem do buraków?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak