Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron świderki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa

Wodę gotujemy i rozpuszczamy w niej kostkę. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Do bulionu dodajemy koncentrat mieszając. Wlewamy śmietanę (można dodać więcej jeśli ktoś lubi), doprawiamy do smaku i wkładamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak