Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
pieczarki 200 gram
mąka 2 łyżki
mleko 1/4 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z pieczarkami

Filet kroimy tak jak na kotlety. Pieczarki obieramy i grubo kroimy. Podsmażamy je na posolonym oleju. Filet oprószamy przyprawami i również smażymy aż się zarumieni z każdej strony. W mleku rozrabiamy mąkę na gładką masę. Dodajemy curry i wlewamy do pieczarek, mieszamy. Podajemy filet polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.01.2014 11:32
lubię to połączenie
smakoszek 23.08.2011 11:57
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak