Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na grillu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
marchewka 3 sztuki
cebula 3 sztuki
pęczek pietruszki 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na grillu

Rybę umyć, oczyścić, pokroić na dzwonki. Każdy dzwonek posypać przyprawą do ryb i kucharkiem. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dać do miski. Następnie cebule i pietruszkę pokroić drobno. Dać do marchewki i wymieszać ze sobą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Folię spożywczą polać oliwą z oliwek, dać na to dzwonek karpia a następnie włożyć do niej sporą ilość jarzyn. Zwinąć folię. Zrobić tak z każdym dzwonkiem. Piec na grillu przez ok. 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.08.2012 22:11
z grilla jeszcze nigdy ryby nie jadłam
jozefinach 13.02.2012 10:44
Lubię taką rybę.
Ela15 06.01.2012 20:07
karp kojarzył mi się tylko z Wigilią, a tu proszę inny pomysł
pioge7 22.11.2011 09:39
pycha
malaczarna23 08.11.2011 10:47
lubie karpia
Kate131 24.08.2011 10:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak