Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 łyżeczka miodu
biała kiełbasa 8 szt. (sparzona)
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .
Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia14 14.05.2011 15:05
wygląda apetycznie
Ewa111 21.06.2010 18:19
Pyszna taka kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak