Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżeczka miodu

  • biała kiełbasa

    8 szt. (sparzona)
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .
Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basia14

14.05.2011 15:05
wygląda apetycznie

Ewa111

21.06.2010 18:19
Pyszna taka kiełbaska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat