Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki a\'la Gundel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 400 g
mleko 2 szkl
jaja 3
szczypta soli
olej do smażenia
Nadzienie:
rodzynki 100 g
mleko 1/4 l
cukier kandyzowany 300 g
skórka z cytryny 1
Cynamon mielony Prymat
śmietana 2,5 łyżeczki
sos czekoladowy 1
orzechy 400 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki a\'la Gundel

Wyrboić ciasto na nalesniki o odstawić do lodówki na godzinę. Rodzynki namoczyć w wodzie, orzechy zemleć. Pół szkl mleka zagotowac z cukrem, dodać startą skrórke z cytryny i mielony cynamon. Następnie do gorącej masy dodać orzechy i odsączone rodzynki. Naleśniki piec z obu stron. Posmarować masą orzechową i polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 24.08.2011 21:46
super
SmacznaPyza 22.08.2011 10:22
uczciwie by było podać tytuł książki z której przepisujesz i skanujesz zdjęcia....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak