Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uda w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
przyprawa do grila
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Uda w panierce

Udka przekrawamy ,wykorzystujemy tylko udo nie nóżkę ,gotujemy mięsko w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy mieso będzie miękkie studzimy je solimy ,doprawiamy pieprzem .Obtaczamy w mące ,potem w jajku . Do bułki tartej dodajemy łyżeczke przyprawy do grilla. Udko obtaczamy w tartej bułce z przyprawa .smażymy na oleju .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 22.08.2011 09:16
ekstra
iwa643 22.08.2011 06:46
Ozdabiamy natka pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak