Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidor 2 szt
cebula biała
pierś z kurczaka 1 szt
fasolka szparagowa 1 garść
mozzarella 1 szt
sól do smaku
pieprz
masło
ziemniaki 3 szt
natka pietruszki
śmietana 18 proc
ocet balsamiczny
sos sojowy
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z patelni

Ziemniaki i fasolkę szparagowa gotujemy w oslonej wodzie . Pomidory kroimy w ćwiartki ,papryki w paseczki . Na patelni na maśle smażymy pokrojoną pierś z kurczka . Pierś wcześniej była pokropiona octem balsamicznym ,natarta wyciśniętym czosnkiem i pokropiona sosem sojowym . Tak marynowała się ok 30 min. Smazymy pokrojoną w kostkę pierś dodajemy posiekana cebulę ,potem wkąłdamy pokrojoną paprykę . Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry ,fasolkę odcedzamy -wszystko wkładamy na patelnie . Na koniec wkładamy pokrojone pomidory ,solimy doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym . dodajemy pokrojoną mozzarelle .Jak ser się roztopi -podajemy z kleksem kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 22.08.2011 09:16
dobre
Gabriela7 22.08.2011 07:51
super
iwa643 22.08.2011 06:32
Dodajemy natke pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak