Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak marynowany z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki kurczaka 3 szt
podudzie 3 szt
oliwa 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak marynowany z grilla

Pałki i podudzia kurczaka dokładnie posypać 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne (trzeba uważać z ilością gdyż przyprawa jest pikantna), mięso włożyć do specjalnego pojemnika z pokrywką, polać 3 łyżkami oliwy, którą dokładnie nanieść, zamknąć i wstawiamy na całą noc do lodówki aby mięso sie dobrze zamarynowało, następnego dnia kurczaka przełożyć na tackę do grillowania, ustawić na grillu i grillować, co jakiś czas odwracać mięso, by sie równo przypiekło, a jednocześnie by zmiękło w środku, robimy to wielokrotnie, następnie gotowe mięso rozdzielamy wg upodobań uczestników grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 26.08.2011 07:12
super upieczony
Gosia40 23.08.2011 11:58
Fantastycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak