Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kawowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
mleko w proszku 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzeczki płaskie
śmietana kremówka 1,5 szklanki
cukier 3 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
woda 50 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kawowa

Kawę i mleko rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody i dodajemy do kawy. Mieszamy aż się dobrze rozpuści. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem a nastepnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę z kawą. Dokładnie miksujemy.Masę polecam do tortów,ciast.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak