Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cykier żelujący 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 4 listki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pomidorów

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, dodać liście bazylii, sól, czosnek i zmiksować. Przecier wlać do rondla, zagotować, dodać cukier żelujący, wymieszać. Podgrzewać około 20 minut. Następnie zagotować.
Gorący przełożyć do przygotowanych słoiczków, zakręcić zakrętki i pasteryzować około 15 minut. Wynieść w chłodne miejsce. Podawać do słonych ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.10.2012 22:13
Oryginalna propozycja :)
Motorek 29.03.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak