Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 15 dag
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z białej kapusty

Kapustę pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i ugotować. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojony w kostkę boczek i zrumienić. Następnie dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Ugotowaną kapustę wyjąć z wody, wystudzić, odcisnąć i pokroić. Włożyć na patelnię do boczku i cebuli, przyprawić do smaku, wymieszać i chwilę poddusić. Z tym farszem podawać łazanki, makarony i krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.12.2013 21:18
Ciekawy pomysł na farsz.
olkaaa 12.01.2013 18:28
przydatny przepis
Motorek 11.04.2012 13:01
super
Monika193
Monika193 25.09.2011 18:58
ciekawy
agnieszka137 21.08.2011 23:56
a ja również robię z takim farszem pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak