Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy burger

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
żółtko jajek 1
czosnek ząbki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy burger

Wołowinę przepuszczamy jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę chili wraz z czosnkiem, sól oraz pieprz czarny do smaku. Wbijamy żółtko i urabiamy mięso na jednolitą masę. Następnie formujemy burgery z mięsa i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy na patelni grillowej lub grillu na ciemno. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.05.2012 08:09
domowe najlepsze!!!!
BernadettaP 27.11.2011 08:10
super :)
Jolanta_P-S 22.08.2011 17:59
Niedługo będziesz miał domowe KFC:) fajny
Margo1 22.08.2011 17:12
pyszny
Margo1 22.08.2011 17:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak