Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na pewno nie po grecku :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 łyżeczki przecieru pomidorowego,sól
2 łyżeczki mielonego pieprzu,1 łyżeczka sosu sojowego
panga 1/2 kg
brzoskwinie w puszce 1/2 szklanki
bulion rybny 1 kostka
ketchup 2 łyżki
papryka konserwowa 1 szkl.
sok brzoskwiniowy 1/2 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na pewno nie po grecku :

Filety rybne posolić i obtoczyć w mące . Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć .Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej . Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową , pieprz , sos sojowy . Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę , ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami : sos , rybę pokrojoną w 2 cm paski , sos. Przykryć . Zostawić do ostygnięcia , a potem wstawić do lodówki na 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.11.2012 19:22
rewelacyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak