Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płotki 2 kg
ocet 10 % 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 3 łyżki
ziele angielskie kilkanaście sztuk
Liść laurowy suszony Prymat kilkanaście sztuk
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie

Rybę oczyścić, posolić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć.
Usmażoną rybę przekładać do słoików. Do każdego włożyć po 2-3 sztuki ziela angielskiego i listków laurowych.
W garnku zagotować wodę, dolać do niej ocet, wsypać cukier. Dobrze wymieszać. T
aką gorącą zalewę wlewać do słoików napełnionych rybą, zakręcać i stawiać wieczkiem do góry.
Po ok. 2 tygodniach ryba gotowa i można ją spożywać, jak widać na zdjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 21.05.2012 01:31
Pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak