Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pałkami kurczaka w wersji na słodko - pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1/2 kg
pałki kurczaka 1/2 kg
cebula 3 sztuki
dżem morelowy 2 łyżki
przyprawa meksykańska 1/2 łyżeczki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pałkami kurczaka w wersji na słodko - pikantnie

Udka i pałki umyć.
Mięso przełożyć na patelnię na rozgrzaną oliwę i smażyć z dwóch stron.
Zmniejszyć ognień pod patelnią.
W tym czasie cebulę obrać, pokroić w piórka. Cebulę wrzucić na patelnię do mięsa, dodać garść żurawiny, dżem, doprawić przyprawą meksykańską. Wymieszać.
Wszystko razem przez chwilę dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak