Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z całych warzywek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
ziarenka smaku drobiowe 1 do smaku
woda 1 litr
sól 1 do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 do smaku
śmietana 30% 2 łyżki
brokuły 250 gram
bulion 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z całych warzywek

Wodę zagotowujemy z kostką bulionu. Brokuły myjemy i rozdrabniamy kwiat na mniejsze kawałki. Wrzucamy do gotującego się bulionu. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do gotujących się brokułów dodajemy przyprawy. Pod koniec gotowania delikatnie rozdrabniamy brokuły i dodajemy śmietany rozmieszanej z odrobiną mąki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maadzia19 15.10.2011 21:33
fajny przepisik - uwielbiam wszystko z brokułami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak