Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek mrożony 3/4 szklanki
pomidory 1 puszka
sól
pieprz
oregano
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i groszkiem

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Ugotowany makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego wysarowanego odrobina oliwy, dorzycay tuńczyka, pomidory i rozmrożony groszek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz suszonymi ziołai (estragonem, oregano i tyiankiem). Dokładnie mieszamy, na wierzchu układamy plastry zółtego sera.
Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.01.2012 15:52
Smakowita !
monika154 11.09.2011 21:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak