Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona wołowina z warzywami i czerwonym winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg.
seler 1 mały
cebula 3 szt.
marchew 3 szt.
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
cynamon Prymat 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
oliwa 50 ml.
sól
pieprz
bulion wołowy 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: duszona wołowina z warzywami i czerwonym winem

mięso umyć,seler i marchew obrać umyć i pokroić w kostkę,cebulę obrać i posiekać,w naczyniu rozgrzać oliwę i obsmażyć wołowinę z każdej strony na złoty kolor dodać pokrojone warzywa,pomidory,sól,pieprz świeżo zmielony,cynamon,paprykę ostrą oraz kakao wymieszać i podlać szklanką bulionu oraz winem przykryć zmniejszyć płomień i dusić do miękkości,kiedy mięso będzie miękkie dodać do powstałego sosu startą czekoladę i doprawić do smaku jeśli trzeba solą i świeżo zmielonym pieprzem,wymieszać i od razu podawać najlepiej z ryżem bądż kaszą gryczaną oraz warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 06.03.2014 14:04
pyszny taki obiad :)
Beata23 06.12.2013 09:48
super na obiad
Ada-Gaba 05.10.2013 09:12
uwielbiam dania z wołowiną
ilka_86 30.04.2012 21:48
apetycznie danie
anja3107 28.10.2011 11:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak