Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pieczony w pikarniku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
pieprz do smaku
czosnek 2-3 ząbki
musztarda 1 łyżka
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pieczony w pikarniku

Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, przyprawą do kurczaka. Oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut w temp 180 stopni, skrapiając od czasu do czasu odrobiną wody. Po 20 minutach zdjąć folię i dopiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.10.2011 15:28
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak