Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g.
biszkopty podłużne 10 dkg.
cukier puder 1/2 szkl.
orzechy włoskie 10 dkg.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deser orzechowy

żółtka utrzeć z cukrem pudrem dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać na jednolitą masę,białka ubić na sztywno,na suchej patelni uprażyć pokruszone orzechy włoskie i dodać do utartej masy wraz z białkami delikatnie połączyć ze sobą i przekładać gotowy krem do salaterek lub miseczek po czym wstawić do zamrażalnika na conajmniej godzinę,zamrożony deser posypać orzechami i podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.02.2014 13:11
fajny deserek :)
Beata23 13.11.2013 09:58
pyszny deser
Grazyna0211 26.10.2012 09:45
pyszny deser
Izabela28 16.09.2012 13:20
smaczny ten deser:)
Seba 13.05.2012 12:48
pycha
Ewelina38 26.02.2012 19:34
patrząc na składniki bardzo smacznie zapowiada się ten deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak