Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieciorką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
bulion 2 litry
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
brukselka kilka sztuk
ziemniaki 4 sztuki
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorką

Cieciorkę zalać zimną wodą i odstawić na noc.
Rano odcedzić i wrzucić do zimnego bulionu, zacząć pomału gotować i dodawać warzywa. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy, dodać też kilka brukselek, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotować ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.03.2012 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak