Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
ryż 1 kg
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
przyprawa do zup 1 łyżka
mąka 3 łyżki
cebula 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z wątróbką

Ryż ugotować w wodzie.
Wątróbkę umyć, pokroić i obtoczyć w mące.
Smażyć na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron.
W tym czasie cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i wrzucić do wątróbki.
Chwilkę razem smażyć. Dodać ugotowany ryż, wegetę, przyprawę do zup w płynie, ostrą paprykę.
Wszystko razem dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak