Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane bułeczki dla bezglutenowców

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 30 dag
jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 250 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
masło 1 plaster
sól szczypta
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane bułeczki dla bezglutenowców

Jest to przepis, który powstał z potrzeby chwili dla mojego małego gościa, cierpiącego na celiakę.

Mąkę kukurydzianą przesypać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Dobrze połączyć ze sobą. Wlać mleko i śmietanę. Dodać masło. Wbić jajko.
Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane ciasto przelewać do foremek na muffinki do 1/2 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec ok. 20 minut sprawdzając patyczkiem, czy bułeczki są już dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.01.2017 13:59
fajne bułeczki
smerfetka79 28.05.2012 00:12
słodko wyglądają:))
Bożena13 16.05.2012 11:13
ale ślicznie wyglądają! Gratuluję przepisu.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak