Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 kg
cebula 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej
żurawina
dżem morelowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z żurawiną

Kiełbasę pokroić w talarki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Cebulę przełożyć na patelnię z dodatkiem oliwy.
Dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć.
Dodać dżem brzoskwiniowy i ostrą paprykę.
Na koniec sypnąć garść żurawiny, wszystko razem dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak