Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do gołąbków bez ryżu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 20 dag
majeranek 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
szczypiorek 3 sztuki
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do gołąbków bez ryżu

Ziemniaki obrać i ugotować w wodzie, zagnieść i zostawić do przestygnięcia.
Grzyby suszone namoczyć w wodzie, następnie ugotować i pozostawić do przestygnięcia. Grzyby pokroić na bardzo drobno.
Szczypiorek opłukać i posiekać.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.
Wszystko razem wymieszać, dodać majeranku i soli.
Farsz jest alternatywą dla tradycyjnych gołąbków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.05.2012 22:52
czasem robię podobnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak