Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
pieczarki 30 dkg
marchew 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
mąka 3 łyżki
olej do smażenia 4 łyżki
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Pokrojone mięso przyprawiamy kucharkiem, pieprzem i papryką. Mięso oprószyć mąką i smażyć aż zacznie się troszeczkę przypalać. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Zalewamy wodą (ok. 1 litr). Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i dusimy. Po ok 5 min. dodajemy pokrojone pieczarki oraz startą na grubych oczkach marchew. Doprawiamy do smaku i dusimy aż warzywa będą miękkie. W razie konieczności można zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.03.2013 09:50
fantastyczny gulasz
Ewelina38 10.12.2012 18:59
uwielbiam taki z ziemniaczkami albo plackami ziemniaczanymi
kuklik 25.08.2011 15:21
pyszności
owca441 23.08.2011 21:16
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak