Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
chrzan biały 1 łyżka
wiśniówka 1 kieliszek
majeranek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące udka

Udka z kurczaków umyć, odsączyć ręczniczkiem papierowym z nadmiaru wody.
Do miseczki przełożyć chrzan, wlać wiśniówkę, dodać majeranek i paprykę ostrą. Wszystko dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i pozostawić na 2 godziny, aby przeszło aromatem.
Po tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy i usmażyć udka z dwóch stron.
Pod koniec nalać troszkę wody, zakryć pokrywką i dusić przez 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak