Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 1/2 szkl
wino czerwone wytrawne 50 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
makaron nitki 1 szkl
sól do smaku
skórka z cytryny 1
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Śliwki wydrążamy z pestek i kroimy na grube plastry.
W osolonej wodzie gotujemy makaron, przelewamy zimną woda i odcedzamy.
W garnku gotujemy 1 litr wody z winem, goździkami i cukrem.
Dodajemy śliwki i gotujemy 5 minut.
Dodajemy mąkę ziemniaczaną zmieszaną z małą ilością zimnej wody i gotujemy chwilę. Podajemy z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.08.2013 09:54
Nie jadłem jeszcze takiej zupy
Motorek 16.04.2013 09:19
fajna zupka
wiola333 14.04.2013 20:40
bardzo smakowity przepis
caralajna 31.05.2012 08:28
uwielbiam takie wynalazki :)
zdzislawa2 10.04.2012 17:21
super
ziutula
ziutula 08.12.2011 15:32
lubię owocowe zupy
jasiek 28.10.2011 09:23
nie lubię owocowych
misia53 22.08.2011 19:15
ogólnie lubię zupy owocowe tylko podprawiam śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak