Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na spodzie herbatnikowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szk
margaryna 220 gram
bydyń waniliowy 2 szt
herbatniki 3 szt
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie herbatnikowym

1 -Margarynę , cukier utrzeć na puszystą masę. 2-Stopniowo dodawać jajka, ser oraz budyń w proszku. 3- Całość wymieszać z rodzynkami . 4- Spód formy prostokątnej wyłożyć herbatnikami boki wysmarować tłuszczem. 5 - Do formy wyłożyć masę serową i piec około około 60 minut w 175 stopniach (termoobieg 150). 6 - Po upieczeniu poczekać aż ostygnie sernik rozgrzać polewę czekoladową polać sernik i posypać posypka kolorową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.10.2011 09:26
super
eeee 25.09.2011 15:19
To na prewno jest pyszne ide robic według tego [przepisu
Anna133 31.08.2011 06:56
ciekawy :)
Jolanta_P-S 22.08.2011 18:04
ale pewnie pyszny
patusia 21.08.2011 13:56
Muszę wypróbować Twój przepis, bo jest prosty a ja na jutro potrzebuję upiec właśnie sernik. Zapowiada się apetycznie :)
halina17 21.08.2011 12:42
zle ujęte w składnikach \"3 szt herbatniki\" może ktoś pomyśleć ,że 3 szt , powinno być napisane 3 opakowania herbatniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak