Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka eska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,20 kg
mąka ziemniaczana 0,10 kg
jajko 6 szt
cukier 0,20 kg
masło 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukiuer puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka eska

Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia, wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo roztopione masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciast wlać na jasne. Piec 45 minut w temp.170C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 10.01.2012 15:48
Fajna babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak