Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,60 kg
biała kapusta 0,60 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sos sojowy
sól
pieprz
oliwa
papryka mielona
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone z warzywami

Mięso podzielić na duże kawałki. Cebulę posiekać. Mięso zrumienić na oleju na patelni. Cebulę i czosnek zeszklić. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na średnim ogniu około pół godziny.Marchew pokroić w słupki, a kapustę na duże kawałki. Wrzucić do garnka. Dodać sos sojowy rozmieszany z koncentratem pomidorowym. Całość dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec doprawić do smaku papryką słodką oraz ziołami takimi jakie lubimy. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak