Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w cieśie francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 1 kg
musztarda 4 łyżki
Goździki całe Prymat
płaty ciasta francuskiego
oliwa
sól
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w cieśie francuskim

Wołowinę obsmażyć krótko na patelni. Ostudzoną lekko posolić i nasmarować musztardą. Ciasto francuskie rozmrozić. Nałożyć płaty na siebie i rozwałkować. Na cieście położyć wołowinę i zawinąć ciasto, smarując jajkiem. Obrócić delikatnie, aby połączenie znalazło się na dole i włożyć do brytfanny. Górę posmarować jajkiem. Wbić goździki. Piec około 30 minut w temp. 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak