Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód 1 łyżka
olej 1 łyżka
woda 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Żeberka płuczemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Przyprawiamy solą, pieprzem, wegęta, papryką i smażymy na dużym ogniu, mieszając czasem, do rumianości. Dolewamy szklankę wody i zmniejszamy ogień. Dodajemy do powstałego sosu miód i dusimy pod przykryciem ok. 30-40 min. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos ( czekamy aż nadmiar wody wyparuje). Kiedy żeberka znów zaczną skwierczeć, zdejmujemy z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak