Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk nadziewany pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,80 kg
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 0,30 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
szynka 4 płaty
oliwki zielone 10 szt
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk nadziewany pieczarkami

Płat mięsa rozkładamy na desce i lekko rozbijamy drewnianym tłuczkiem na prostokąt. o grubości ok. 1,5 cm.Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Na oliwie podsmażamy cebulę i pieczarki. Solimy i dodajemy roztrzepane jajko i oliwki. Farsz odstawiamy, aby ostygł. Na płat indyka kładziemy szynkę i farsz. Zwijamy ściśle w roladę. Podsmażamy ją na oliwie, aby się przyrumieniła, a potem pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp.150C. Roladę można jeść także na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak