Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Ze śliwek usuwamy szypułki i pestki. Mielimy je w maszynce do mięsa. Do rondla wlewamy trochę wody, wkładamy śliwki i smażymy na małym ogniu, aż masa z łyżki będzie spadać platami. Pod koniec smażenia dodajemy cukier. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 21.08.2011 09:17
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak