Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser zmielony 750 g
cukier waniliowy 1 op
cukier kryształ 1 szkl
jajko 4 szt
margaryna w kostce 0,5
kasza manna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty sernik

Ciasto na małą blaszkę. Przygotować blaszkę, można wyłożyć papierem albo posmarować margaryną i obsypać bułką tatrą. Ułożyć na dno herbatniki maślane. Oddzielić żółtka od białek. Do miski wrzucić cukier, margarynę, cukier waniliowy i żółtka, dokładnie zmiksować do jednolitej masy. Dodać mąkę oraz kasze manną i wymiksować. Dodawać po troszkę sera zmielonego i miksować do uzyskania jednolitej masy. ( Ser kupuję w lidlu z pilosa, jest smaczny i tani) W innym pojemniku ubić białka z odrobiną soli. Dodać do masy. Kiedy masa będzie gotowa, wylać ją na blaszkę. Piec ciasto w nienagrzanym piekarniku w 180 stopni C przez ok. 1 godziny. U mnie było to 50 min., na termoobiegu ;) Kiedy ostygnie polać polewać czekoladową do ciasta.
Ciasto znika w jeden dzień ! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 21.08.2011 09:15
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak