Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna na żołądkach drobiowych

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
fasolka szparagowa 20 dag
ziemniak 4 szt.
marchew 4 szt.
pietruszka 2 szt.
pomidor 2 szt.
por (biała część) 1 szt.
koperek świeży 1 pęczek
Rama Cremefine do gotowania 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
rosół z kury 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna na żołądkach drobiowych

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i włożyć do dużego garnka. Zalać 3 l zimnej wody. Zagotować i odszumować. Dodać 3 liście laurowe oraz po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu. Gotować na małym ogniu 20 minut.

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową opłukać i pokroić na mniejsze części. Pora pokroić na plastry. Przygotowane warzywa oraz kostkę rosołu z kury dodać do zupy. Gotować tak długo, aż zmiękną. Wówczas obrać pomidory, pokroić na ósemki i włożyć do garnka. Przyprawić do smaku solą. Zabielić Ramą Cremefine do gotowania. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.10.2011 22:52
nie robiłem jeszcze zupki z żołądków
Misiek1 24.08.2011 11:52
Prezentuje się apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak