Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze duszone marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
ocet winny 1 szklanka
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: rydze duszone marynowane

Rydze obieramy myjemy osuszamy i wkładamy do garnka,dodajemy umytą pokrojoną w plastry cebulę kilka łyżek wody sól i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min zdejmujemy pokrywkę i dusimy dalej kilka minut aż sos zmniejszy swoją objętość,dodajemy pieprz szklankę octu i dusimy jeszcze 2 min.Gorącą marynatą z rydzami wypełniamy słoiki zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.08.2011 00:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak