Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z miętą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
mięta świeża
cytryna 1 szt
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z miętą

Jabłka obieramy ze skóry usuwamy gniazda nasienne,kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy aby puściły sok.Dodajemy pokrojone listki świeżej mięty i skórkę otartą z wyparzonej cytryny i dusimy pod przykryciem aż zmiękną,następnie dodajemy cukier i smażymy bez przykrycia 20 min aż masa zgęstnieje.Gorący dżem rozkładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 18.12.2011 20:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak